Pontban 2013.08.27. 13:23

Vegyük már észre! – 6 pontban

Pénteken Bajnai Gordon mondott egy nagyot: legyen egy nyílt megmérettetés közte és Mesterházy között, amiben eldönthető, ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Erre Mesterházy mondott egy még nagyobbat, OK, de ezt terjesszék ki mind a 106 egyéni választókörzetre. 

Lépjünk hátra, nézzük meg a „big picture-t” és vegyünk már észre….

  1. Vegyük már észre, hogy jobb oldal mindvégig Bajnait tekintette az igazi veszélynek. Bajnai ellen indított óriásplakát hadjáratot, Bajnait próbálják mániákusan összemosatni Gyurcsánnyal, Bajnait követik a Fidesz libás bértüntetői, stb. Mesterházihoz még hozzá se értek, egy rossz szót sem szóltak róla…. Miért? Azért mert Mesterházytól nem félnek, Bajnaitól igen.
  2. Vegyük már észre, hogy ezt a választást csak balról nem lehet megnyerni – ez csak a szocik álma. Ahhoz, hogy a Fideszt legyőzzék, középről kell elhódítani tömegeket. Onnan, ahonnan Bajnainak esetleg van esélye átcsábítani szavazókat, Mesterházynak viszont nincsen.
  3. Vegyük már észre, hogy van az országban több százezer ember, aki bár már szabadulna Orbántól, de soha a büdös életben nem fog az MSZP-re, és egy MSZP dominálta csapatra szavazni. Szép, nem szép, de tény.
  4. Vegyük már észre, hogy az, amit Mesterházy most javasolt: nevezetesen, hogy a közte és Bajnai közötti személyes versenyt terjesszék ki 106 körzetre, 212 jelöltre egyenértékű azzal, hogy országszerte összeugrasztják a baloldalt – tudván, hogy ezeknek az embereknek épphogy támogatniuk kellene egymást egy-egy körzetben, azért hogy helyben meg legyen  az ellenzéki győzelem. Vegyük észre, hogy ez pontosan az, amit a Fidesz akar!!
  5. Vegyük észre, hogy az a mód, amit Mesterházy javasol, nevezetesen hogy 106 körzetben legyen egy élő, szavazós előválasztás, nos ez az az előválasztási mód, amit a Fidesz legkönnyebben tud manipulálni.  Kubatov Gábornak nem kell mást tennie, mint egy-egy csapatot a megfelelő helyre küldeni a megfelelő időben – és máris Orbán Viktor kottája alapján történik az előválasztás.
  6. Vegyük már észre, hogy a Fidesz elemi érdeke egy ilyen előválasztás minél inkább elhúzódjon, minél többe kerüljön, minél inkább összeugrassza az embereket, és végül a könnyebben legyőzhető Mesterházy Attilát hozza ki győztesnek.

 Nem kell hozzá atomfizikusnak lenne, hogy ezt az ember levezesse….

Nyomj egy tetsziket, és köves minket a Facebookon is!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pontban.blog.hu/api/trackback/id/tr425480382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása